pampus is extra lang open een collage van foto's

Extra openingstijden!

Normaal sluiten we het eiland na oktober, maar dit jaar blijft Pampus langer open! Je kunt dus nog heerlijk komen uitwaaien op de weekenddagen van november!

luchtballon pampus

Museuminspecteurs gezocht!

Wist je dat Museumkids als inspecteur kunnen laten weten wat ze vinden van hun eilandbezoek? Feedback waarmee we het forteiland nóg leuker, spannender en interessanter kunnen maken. Dus heb je een Museumkaart en zijn jullie op Pampus geweest of komen jullie binnenkort, doe dan mee!

museumkids

Pampus in een notendop

Pampus is echt een eiland voor jong en oud. Je kunt er uitwaaien, geschiedenis beleven, lekker eten en drinken... Het fort is spannend en je mag overal vrij rondlopen. Sommige plekken zijn smal, donker en ruïne-achtig, andere plekken zijn juist weer heel ruim of 'high tech' vol games en video-animaties. Voor alle leeftijden is de ballonvaart uit Het geheime Wapen echt geweldig, maar ook 'gewoon' een rondje buiten lopen is fantastisch. En vergeet niet het fortdak op te gaan. Daar heb je misschien wel het mooiste uitzicht van Nederland!

Check deze Super Pampus Tips!

Deel je dagje Pampus in zoals jij dat leuk vindt. Liever veel energie kwijt en zin in ravotten? Klim op het dak van het fort en kijk je ogen uit! Zin om wat op te steken over de geschiedenis? Speel de games in het fort: leer bijvoorbeeld wat morsecode is en doe een wedstrijdje bommen vullen! Kortom, alles kan en alles mag op Pampus. En we hebben 3 supertips voor je!

Tip 1 – Het verhaal van Pampus (loop door de soldatengeschiedenis van het fort en zie het fort tot leven komen)
Tip 2 – Het geheime Wapen van Amsterdam (vlieg in een virtuele ballonvaart over alle forten die rondom onze hoofdstad liggen, je vliegt van vroeger naar nu!)
Tip 3 – De Blacklight Speurtocht (vind de verborgen letters in het fort en steek meteen veel leuks op over het forteiland, in de winkel kun je een speciaal blacklight lampje kopen)

Reserveren en… mondkapjes!

Als je voor Pampus je kaartjes online koopt, reserveer je daarmee meteen je plek(ken) op de veerboot. Deze vertrekt vanuit hartje Muiden en gratis parkeergelegenheid ligt op 10 minuten loopafstand. Ben je boven de 13 jaar, zet dan je mondkapje op. Ook op het eiland zijn er een paar plekken waar de mondkapjes op moeten, zoals in het paviljoen. Op de boot zijn mondkapjes voor 50 cent per stuk te koop.

Praktische info

Koop tijdig je tickets als je naar Pampus wilt, want we ontvangen kleinere groepen vanwege de coronamaatregelen. De boot zit dus eerder vol dan normaal gesproken. Direct naar de ticketshop? Klik hier